Jeg har været til eksamen i STEM didaktik
Vi kan jo altid begynde med en definition! Bare for at sætte rammen.

STEM-fagene! Øh nej.
Der er ikke tale om en samling af fag. I dansk kontekst har vi kun matematik faget i forhold til omtalte. Og måske kan vi ikke engang bruge hele faget, men bare brudstykker.
Science som i videnskab. At skabe viden eksisterer ikke engang i naturfag, som jo netop hedder det og ikke naturvidenskab. Med mindre vi arbejder i en NysgjerrigPer proces, hvor vi reelt skaber ny viden.
Teknologi, kan ingen af os rigtigt definere, for det afhænger jo af hvilken kontekst befinder os i, hvem er vi sammen med. Kort sagt er teknologi en menneskeskabt ting der kan løse et problem for os. Altså ikke en prut, men gerne noget it-software. Altså nogle håndgribelige og uhåndgribelige ting, gerne software men ikke Gud og prut. Eller hva?
Engineering er jo bare en proces du gennemløber/går/sidder/udfører for at løse et problem. Hvad har andre gjort og hvor vigtigt er det der design egentligt?
Matematik kan i denne sammenhænge måske være en bestemt form for matematik. Nogle bestemte matematiske kompetencer der udvikles i bestræbelserne på at løse dit problem? Men så vil matematikfaget (siger matematiklærere) heller ikke bare være et værktøj til at forstå naturlige fænomener. Jeg tænker jo, matematik bare er et sprog ligesom ABC.
Også så kan man jo læse forskellige tekster der mere eller mindre ubevidst definerer STEM som en aktivitet, der berører et eller andet i de fire bogstaver, fx Matematikfessor.
Tænker, STEM er hvad vi gør det til, os der nu er sammen om det. Og jeg skal da indrømme at jeg er rimelig fleksibel. Bare vi kan blive enige om, hvad vi taler om, hvis vi skal udvikle noget STEM sammen.