Jeg lover dig tekster

Jeg læser en masse spændende bøger og artikler om naturen og naturlige fænomener. Men når jeg så kigger i de lærermidler jeg har til rådighed, er de fyldt med alt det kedelige. Så pt er min udfordring, at jeg gerne vil have elever til at læse om alt det spændende, men ikke har teksterne.


Løsningen er at skrive dem selv. Derfor lover jeg dig, at alt hvad jeg læser, ser og hører om naturen og naturfaglige fænomener omformuleres eller omskrives, så de passer til elevers læsefærdigheder i tre niveauer.


Jeg vil give dig adgang til dem under undervisning og har forventning om at teksterne vil vokse i antal over en længere periode.


Kriterier for udvælgelse af faglige områder er,

  • at jeg skal finde dem spændende, (Jeg synes jo, at alt er spændende)

  • de skal være relevante for børn og unge (Tænker at alt er relevant)

  • de skal kunne formuleres så alle kan forstå det.

  • de bliver foreslået af lærere, der står og skal bruge dem.


Hvis du altså står og skal bruge en tekst om et bestemt område, så skriver du til mig, evt med link om det det skal omhandle og hvilke niveau dine elever er på. Jeg kommer desuden også med anbefalinger til, hvordan der kan arbejdes med teksten i bedste genrepædagogiske stil.


Du tænker måske at litterære faglige tekster ikke er nødvendige for at børn lærer om naturen og naturlige fænomener. Og jeg tænker at læsning og arbejde med sprog er lige så vigtig for læring som hands on aktiviteter. Det kan jeg godt komme med en længere udredning om. Men i stedet vil jeg henvise til John Polias og sprogbaseretlæring.dk, hvor du kan blive meget klogere.


Bare for at slå fast. Jeg lover dig et væld af tekster, og du skal ikke gøre andet end at bruge dem, og sende en kort feedback på hvordan du har brugt dem, hvad jeg skal ændre og hvilke tekster der mangler. Aftale!?
35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle