top of page

Søg Smart, snart!

I morgen går det løs med den fællesfaglige naturfagsprøve/eksamen. Min fysik-/kemilærer-kollega har udtænkt et trækningssystem, der involverer ledelsen på det nødvendige niveau. Det kan ikke gå galt. Jeg er faktisk begyndt at glæde mig.

Nu kan eleverne endelig selv vælge, hvad de vil arbejde med. Som jeg ofte siger, så kan de/vi jo få hvilket som helst område til at passe ind i et hvilket som helst fokusområde. Bare det tager udgangspunkt i at menneskeheden skal reddes og at de har en rimelig interesse for temaet.

Kan egentlig ikke lade være med at tænke på Morten DD, der siger, at det er ærgerligt, vi kun skal interessere os for naturen, når nogle er ved at dø. Men det bliver vist ikke ændret foreløbigt. Desuden kommer vi lidt til kort når STEM eleverne bliver klar til eksamen. Hvad gør vi så? Vil de finde sig i kun at lave undersøgelser og ikke færdige produkter. Og hvordan vurderer vi egentlig kommunikationskompetenceområdet?

Tilbage til trækningen i morgen. Så snart den er overstået, sætter jeg eleverne i gang med Søg Smart. Jeg har en forventning om at det værktøj jeg præsenterede for snart et år siden, stadig er i deres hukommelse. Onlineværktøjet sikre at eleverne skuer tilbage og blive bevidste om hvordan de tidligere har arbejdet med området. Herefter hjælper det med at udvikle en ny motiverende faglig vinkel.

Jeg synes, det vil være langt bedre, hvis eleverne og jeg fik mulighed for verbal dialog. Men sådan er det altså ikke i disse coronatider. Krydser fingre for at jeg/vi få alle 80 elever med og at de vil kaste sig over opgaven med en iver, der ikke er set længe.
13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page